Byggematadoren i Kerteminde
Velkommen til                                        "Byggematadoren-Kerteminde" > 2. Runde > DAGENS SKRØNE > SKRØNE 4

SKRØNE 4

DET NYE PROJEKT ER MARKANT ANDERLEDES END DET FØRSTE OG ER RETTET TIL IFØLGE INDSTILLINGEN FRA TEKNISK FORVALTNING:

Det nye projekt er ikke markant anderledes end det første og er ikke rettet til ifølge indstillingen fra Teknisk Forvaltning.  Det nye projekt indeholder kun sparsomme, kosmetiske ændringer.  Eksempelvis er trappetårnet bibeholdt til trods for at Teknisk Forvaltning har indsigelse mod dette og skriver:  ”Adgang til lejlighederne skal foregå inde i bygningen.  Det foreslåede udvendige trappeforløb med altangange kan ikke accepteres.”

Man kan undre sig over hvorfor, at formanden for Teknisk Udvalg, Torben Andersen, SF, d. 6. august udtalte til TV2 Fyn , at ”trappetårnet nok er for markant” og nu åbenbart har ændret mening.  Er Torben Andersen, SF, troværdig?

Det er ikke et spørgsmål om hvad trappetårnet skal pakkes ind i.  Sagens kerne er om en udvendig trappeforanstaltning overhovedet skal tillades. Teknisk Forvaltning er således enig med Robert Mogensen (COWI), Kulturarvstyrelsen og Kulturarv Fyn i deres udtalelser om at trappetårnet er uacceptabelt.

Teknisk Udvalg har også besluttet at byggesagen skal springe køen af byggesager over som ligger med 8 ugers ventetid hos Teknisk Forvaltning.  Dette til trods for at ombygningen af Det Gamle Magasin, ifølge Teknisk Forvaltning, er en ny byggesag som skal køre om igen.  Der er altså ikke lige ret for alle.  Teknisk Forvaltning bør behandle byggesagerne i den rækkefølge som de kommer ind uanset hvem det er der ansøger.