Byggematadoren i Kerteminde
Velkommen til                                        "Byggematadoren-Kerteminde" > 1. Runde > Læserbreve til Kjerteminde Avis > 02 april 2009

02 april 2009

Dato: 02 april, 2009

Til:    Kerteminde Avis

 

 

Re:   Den Magiske Lillestrand

Den Magiske Lillestrand giver rigelig mulighed for oplevelser.  De små fiskerhuse langs fiskergade har de skønneste, smalle haver ned til vandet.  Her går der en sti langs vandet som vi har lov til at færdes på.

 

Haverne er nyttehaver med frugttræer og opdyrket jord med porrer, kartofler,

jordbær og persille.  Helt nede ved vandet har hvert enkelt huslod en bådebro hvor man kan lægge en jolle eller pram til.  Der holdes høns og opdrættes ænder. 

 Her er en rigdom af eventyr og hyggelig aktivitet.  Fiskenet hænger til tørre, edderfuglene ligger på reder, fiskerne sidder på små bænke og snakker, pramme lægger til og læsser fangsten af, der bliver arbejdet i de smukke haver.  Der er vandpytter og krabber.  Man kan gå på opdagelse i salig uskyldighed.

 

Denne Lillestrand er ved at udrydde sig selv, den er sit eget endeligt.  Det er populært at stærke købere overtager de små fiskerhuse og ”restaurerer” dem med udvidelser og Italienske gårdhaver.  Der brolægges og bygges carporte som fylder næsten hele haven.  Al det som var så magisk og eftertragtet udryddes med hård hånd.  Al den charme man søgte nedlægger man.

 

Byggematadoren-Kerteminde, hans eget hus er uden tvivl et af de værste eksempler.  Parkering til 3 biler tager konsekvent udsigten.  Joller og pramme er erstattet med speedbåd.  Den smukke have er for længst borte.  Resultatet er smagløst, fantasiløst og har ingen bevaringsværdi.  Det er skamløst, det er flovt.

 

Grundareal er ca. 333 kvm

Boligetageareal er ca. 170 kvm

Parkering er ca. 60 kvm

Byggeprocenten er ca. 70% og ikke ifølge ”Lokalplan # 79” på 50%.  Hvordan kan det lade sig gøre?

 

Spoleret er Lillestranden for dem selv.  Den er også spoleret for os som elskede at gå en fortryllende tur i idyllen og købe fisk. 

 

Er det udvikling eller er det afvikling? 

 

Med venlig hilsen,  Bodil Vaupel, MAA, AIA