Byggematadoren i Kerteminde
Velkommen til                                        "Byggematadoren-Kerteminde" > 1. Runde > Breve til Teknisk Forvaltning > 03 april 2009

03 april 2009

Dato:    03 april, 2009

Til:        Jørn Lunde

            Teknisk Forvaltning,       Kerteminde

 

Hej Jørn,

 

Så har jeg kigget på loftshøjder, etageadskillelse, konstruktionen med henblik på tagvinduer og kviste.

Mine kommentarer er følgende:

 1. Hermed en skitse af loftshøjder og bjælkehøjder.

 Dimensionerne på ”over bjælke til over bjælke” har jeg fra en gammel tegning som jeg har vedhæftet.  Denne tegning er ikke korrekt udført, men man kan nok antage at målinger over bjælke til over bjælke er korrekt.  Der er ingen måling på etagen allerøverst oppe og jeg har ikke selv været oppe og kravle højt deroppe for at registrere dette.

 Skitse vedlagt som jeg har udført om hvorledes loftshøjder og bjælkehøjder hænger sammen.

 Man kan ud fra resultatet se at det ikke er muligt at opnå en loftshøjde på 2,5 meter.  Det bliver endog vanskeligt at opnå en loftshøjde på 2,3 meter.  Dette er i hvert fald ikke muligt i mansardetagen.

 2. Etageadskillelsen skal overholde en L´n,w værdi på 53 dB og en R´w værdi også på 53 dB.  Jeg

 har vedlagt en tegning som viser hvordan dette muligvis kan opnås.  Mit bedste gæt er at det svømmende gulv over bjælkene vil dimensionere mellem12 cm og 15 cm.  Dette skal fratrækkes rumhøjden.

 3. Med hensyn til den eksisterende konstruktion har jeg kigget på vinduer og døre i taget.  Da jeg

 ikke kan bestemme helt nøjagtigt konstruktionens dimensionering er jeg gået ud fra at det er samme som i vores del af bygningen.  2 forslag er indtegnet som jeg mener er realistiske, en rød og en grøn. (Jeg tror mest på den røde)  Måske er det en hel tredje som er den rigtige.

 I alle tilfælde så er den eksisterende bærende konstruktion i vejen for en del vinduer og døre og muligvis også skorstenen.  Det er risikabelt at pille ved den eksisterende tagkonstruktion.

 Med hensyn til de to taskekviste skal der fjernes 2 spær til hvert.  Alt kan naturligvis lade sig gøre, men det burde undgås.

 

 Som jeg ser på mulighederne for denne bygning mener jeg at den er bedst egnet til et etfamilieshus eller til to lejligheder stablet ved siden af hinanden.  Herved undgår man at skulle bygge en etageadskillelse der overholder lydkravene i BR08.  Man undgår trappetårnet og en elevator.  Så er det kun væggene som det drejer sig om og disse krav er ikke helt så vanskelige at opfylde, om end det også kræver plads.

 

 Ved vores møde i mandags fornemmede jeg at I frygter at Henriksen kommer tilbage og melder ud at så er ombygningen ikke økonomisk realiserbar og at kommunen derfor skal overtage ejendommen.  Her mener jeg at Henriksen spiller poker og at ”We can call his bluff”.  Placeringen ved vandet og i bymiljøet er en af de bedste man kan opdrive.  Jeg kan foreslå at vi enten køber den del af ejendommen til en ”fiar” pris eller vi finder en køber.  Man kan muligvis udstykke ejendommen som en ejerlejlighed/er som det er gjort hos os.  Vi er adskillige gange blevet kontaktet af folk som gerne vil købe vores del af ejendommen og jeg har gemt navnene.

 

Med venlig hilsen,  Bodil Vaupel, MAA, AIA

Snit gennem det Gamle Magasin

Dimensioner på snit

Konstruktionen

Etageadskillelse